Egy H1N1-fertőzött van lélegeztetőgépen Marcaliban

Vágólapra másolva!
Lélegeztetőgépen van egy H1N1-vírussal fertőzött 50 éves beteg a marcali kórház intenzív osztályán. Kaposváron a Kaposi Mór Oktató Kórházban a kórház egészét érintő látogatási tilalmat rendeltek el az influenza miatt.
Vágólapra másolva!

Egy H1N1 vírussal fertőzött beteg van lélegeztetőgépen a dél-dunántúli régióban, ő a marcali kórház intenzív osztályán fekszik. Az 50 éves férfi nem volt beoltva, a múlt héten vitték kórházba. Somogyban ő az első, aki ilyen súlyos állapotba került - mondta Schäffer Károly regionális tiszti főorvos.

Látogatási tilalmat rendeltek el szerdán Kaposváron a Kaposi Mór Oktató Kórházban - közölte a kórház igazgatósága. Az intézkedés a kórház egészét érinti az influenzaszerű tünetekkel kezelt betegek számának növekedése miatt.

A kórház tájékoztatása szerint a látogatási tilalom bevezetésével egy időben felvételi zárlatot nem rendeltek el, az oltópont továbbra is zavartalanul működik.

Egyedi mérlegelés alapján, indokolt esetben - apás szülés, súlyos betegség - védőfelszerelés alkalmazásával az igazgatóság látogatási lehetőséget biztosít a hozzátartozók számára - olvasható a közleményben.