Jogerősen hét évet kapott Farkas Péter olimpiai bajnok

Vágólapra másolva!
Jogerősen hatról hét év fegyházra emelték Farkas Péter olimpiai bajnok büntetését kábítószerrel való visszaélés miatt. Farkas nem jelent meg a tárgyaláson, ismeretlen helyen tartózkodik.
Vágólapra másolva!

Jogerősen hét év fegyházra ítélte Farkas Péter olimpiai bajnokot kábítószerrel való visszaélés miatt távollétében a Fővárosi Bíróság csütörtökön. A jogerős ítélet hatról hét évre súlyosbította Farkas Péter büntetését.

A vád szerint Barcelona birkózó olimpiai bajnoka, testvére és egy harmadik társuk több mint fél évtizede "marihuána előállítására szolgáló növényt" termesztett egy XVII. kerületi ingatlanon.

A tavaly novemberi, többórás ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem ment vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután már Farkas Péter sem ment vissza a terembe.

Farkas Péter testvérét egy nappal később Vecsésen elfogták, az olimpikon azonban jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik, sajtóhírek szerint Délkelet-Ázsiában, Thaiföldön bujkálhat.