A jövő héten kihallgatják a pécsi ámokfutót

Vágólapra másolva!
Budapestre utaznak a tervek szerint a jövő héten a pécsi nyomozók, hogy kihallgassák a pécsi ámokfutót. A 23 éves fiatalembert korábban az egészségi állapota miatt szállították Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint a jövő héten hallgatja ki a rendőrség a csoporttársa megölésével és három másik ember megsebesítésével gyanúsított pécsi egyetemi lövöldözőt - közölte Bojtor Bernadett, a pécsi rendőrkapitányság szóvivője csütörtökön.

Az ámokfutót eredetileg a múlt csütörtökön hallgatták volna ki Pécsett, ám egy nappal korábban egészségi állapota miatt a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) kellett szállítani. A pécsi nyomozók fognak Budapestre utazni a jövő héten a 23 éves férfi vallomásáért.

A Pécsi Tudományegyetemen biofizikai kutatóintézetében november 26-án kezdett lövöldözni a hallgató egy maroklőfegyverrel. Egy 19 éves hallgató életét vesztette, egy másik, szintén 19 éves gyógyszerészhallgató életveszélyesen megsérült, továbbá súlyos sérülés szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő. Az utóbbi két sérültet azóta kiengedték a kórházból, a diák várhatóan a hétvégén mehet haza.