Végleg bezárták a Verseny utcai piacot

Vágólapra másolva!
Pénteken határozatban mondta ki a Józsefvárosi Önkormányzat, hogy végleg bezárták a Verseny utcai piacot. Az önkormányzat szerint a döntés minden jövőbeli piacműködtetési kérelemre vonatkozik.
Vágólapra másolva!

Határozatban tette egyértelművé a Józsefvárosi Önkormányzat pénteken, hogy végleg bezárt a Verseny utcai használtcikk-piac. A döntés minden esetleges későbbi, a piac üzemeltetését kérelmezőre irányadó - közölte az önkormányzat.

A piac üzemeltetésére az Alpok Idősekotthona Kft. által nyújtott be kérelmet, amit a helyi településrendezési szabályozásra hivatkozva elutasítottak.

Az elutasító határozatban szerepel, hogy a piac 1998-ban ideiglenes építési engedély és ideiglenes használatba vételi engedély birtokában kezdte meg a működést, és már akkor kikötötték, hogy a később hatályba lépő településrendezési szabályok alapján a piacot kártérítési igény nélkül el kell bontani.

A piac bezárása ellen a kiskereskedők elkeseredetten harcoltak, a rejtélyes üzemeltető azonban megbújt a háttérben (a piac bezárása előtt készült riportunkat itt olvashatja).