Dávid Ibolya bocsánatot kért Stumpf Istvántól

Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért Dávid Ibolya, az MDF elnöke Stumpf István korábbi kancelláriaminisztertől az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban. Erre a bíróság kötelezte a pártelnököt, mert nem tudta bebizonyítani, hogy igazat mondott egy parlamenti felszólalásában, vagyis hogy Stumpf valóban megfigyeltette őt. Dávid egy, a titkosszolgálat által készített hangfelvételre hivatkozott.
Vágólapra másolva!

November végén bocsánatkérésre kötelezte a Fővárosi Bíróság Dávid Ibolyát, az MDF elnökét, aki a bíró szerint valótlanul állította Stumpf István korábbi kancelláriaminiszterről, hogy megfigyeltette őt. "Sajnálatomat fejezem ki felperes felé a megállapított jogsértés miatt, hogy egy - egyébként érdemében a tartalmát és elhangzását tekintve az érintettek által nem vitatott - beszélgetés alapján a fentieket állítottam" - írta közleményben Dávid Ibolya.

A korábbi kancelláriaminiszter azért indított személyiségi jogi pert, mert Dávid Ibolya 2008. szeptember 15-én egy parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy Stumpf megfigyeltette őt, és kreált bizonyítékoktól sem riadt vissza annak érdekében, hogy beavatkozzon az MDF életébe. Ezt azonban Dávidnak nem sikerült a bíróság előtt bebizonyítania.

Az adatgyűjtési ügyről itt talál részleteket, a bírósági ügyről itt olvashat.