Összecsúszó kamionok miatt nagy a torlódás Zalában

Vágólapra másolva!
Összeütközött a csúszós úton két kamion a 86-os út Zala megyei szakaszán. A balestes járművek mellett csak egy személyautónyi hely maradt, ezért több kilométeres dugó alakult ki Zalalövő és Kálócfa között.
Vágólapra másolva!

Több kilométeres kamionsor torlódott fel hétfőn kora estére mindkét irányban a 86-os főút zalai szakaszán, miután teherjárművek ütköztek egymásnak a hóesésben - közölte a Magyar Közút lenti üzemmérnöksége.

Zalalövő és Kálócfa között, a 26-os és 27-es kilométerszelvényben egy magyar kamionos félreállt az úton, egy előzni próbáló lengyel szerelvény azonban nekiütközött. A járművek mellett csak egy személyautó fér el, ezért mindkét irányban több kilométer hosszan torlódtak fel a járművek.

A közútkezelők mindkét irányból megtisztították a néhány centiméteres havazás miatt csúszóssá, latyakossá vált utat, de az egyik szórógép a baleset helyszínénél az árokba csúszott.

Zalában kora délután kezdődött havazás, amely az MTI információja szerint leginkább Lenti és Nagykanizsa térségében okoz közlekedési nehézségeket.