Nem jut hely minden fagyoskodó hajléktalannak

Vágólapra másolva!
Budapesten még vannak szabad helyek a hajléktalanszállókon, vidéken azonban, a hideg idő miatt már többen kértek bebocsátást, mint ahány férőhely elméletileg rendelkezésre áll. Vasárnap 18-szor risztották Budapesten a szociális munkásokat, három embert súlyos állapotban, egyet pedig kihűlve találtak meg.
Vágólapra másolva!

Négy megyében - Vas, Heves, Tolna és Nógrád - száz százalékos kihasználtság felett működtek vasárnap este a Menhely Alapítvány által működtetett hajléktalanszállók a hideg időjárás miatt - mondta az [origo]-nak Matlári Ferenc, az alapítvány szóvivője. Budapesten és Pest megyében egyelőre még van szabad kapacitás, 71-72 százalékos kihasználtsággal működtek a szállók.

Vasárnap este és éjszaka összesen 18 bejelentést kapott az alapítvány utcán fekvő, "bizonytalan helyzetben lévő" emberekről. Közülük három állapota volt súlyos, egy emberre pedig kihűlt állapotban találtak rá. Őt a mentők az Erzsébet Kórházba szállították, állapotáról egyelőre nincs információ - mondta Matlári.

A Menhely Alapítvány egy adományozó segítségének köszönhetően, elegendő takarót tud vásárolni az utcai munkához, de továbbra is szükség lenne hálózsákokra és meleg férfi ruházatra - mondta Matlári, aki azt kéri, aki segíteni tud, vagy éppen utcán fekvő, felszerelés nélküli embert lát, hívja az alapítvány non-stop diszpécserszolgálatát a 338-41-86-os budapesti telefonszámon.