Boris Johnson hátizsákja menti meg a bolygót

Vágólapra másolva!
Egy nagydarab hátizsákkal a vállán érkezett meg a koppenhágai klímacsúcsra Boris Johnson londoni polgármester, és az [origo]-nak azt mondta, hogy azért olyan nagy a csomag, mert benne van a megoldás a bolygó problémáira. A brit politika fenegyereke a biciklizésre is felszólít mindenkit videós beszámolónkban.
Vágólapra másolva!

Bár a koppenhágai klímacsúcson elvileg a világ legfontosabb emberei gyűlnek össze, a hírességeket nem könnyű elcsípni a konferenciának otthont adó Bella Centerben. Kedden két amerikai politikus, Al Gore egykori alelnök és Arnold Schwarzenegger, az akciószínészből lett kaliforniai kormányzó volt a sztár, rendezvényeikre azonban csak órákon át tartó sorban állás után lehet jegyet szerezni.

Az [origo] tudósítója Schwarzenegger egyik, a helyi klímakezdeményezésekről szóló fórumára tudott jegyet kapni, de aztán a rendezvény kezdetekor levették a névjegykártyáját az asztalról, és így derült ki, hogy nem fog felszólalni. (Helyette néhány más amerikai kormányzóval és kanadai tartományvezetővel kellett beérnie a közönségnek.)

A folyosón azonban épp elkaptuk Boris Johnson londoni polgármestert, aki nagyon lassan haladt, mert folyton megállították és kérdezgettek tőle, illetve fényképezkedtek vele. A konzervatív Johnson a brit politika fenegyereke, már kócos frizurájával is kitűnik az átlagból. Emellett nagy biciklis, és lazaságát jelzi az is, hogy nem komoly politikusokhoz illő aktatáskát hord magánál, hanem egy nagydarab hátizsákkal érkezett. Mint az alábbi videóban látható, az [origo] tudósítójának kérdésére elmondta, hogy a hátizsákban van a megoldás a bolygó problémáira.