Vágólapra másolva!
Gyógyszerészeti engedély nélkül illegális a homeopátiás Fluval P nevű készítmény forgalmazása - közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI). Az újinfluenza elleni vakcinával azonos nevű szer hirdetése szerint csökkenti az oltás mellékhatásait, az OGYI szerint azonban nem biztonságos.
Vágólapra másolva!

A H1N1-vírus elleni Fluval P vakcinával azonos néven hirdetnek egy homeopátiás készítményt, ennek forgalmazása azonban illegális - közölte az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI). Az OGYI mint gyógyszerészeti hatóság nem adott forgalomba hozatali engedélyt a szerre. A szervezet bejelentést tett a problémáról az ÁNTSZ-nek és a fogyasztóvédelmi hatóságnak - mondta az [origo]-nak az OGYI szóvivője.

Az OGYI szerint vizsgálatok nem támasztják alá, hogy a homeopátiás szer segít kivédeni a H1N1 elleni vakcina mellékhatásait - pedig rendszeresen ezzel reklámozzák -, és nem igaz az sem, hogy az oltást kiegészítve teljes biztonságot nyújt az újinfluenza ellen. A készítmény összetétele és gyártási körülményei nem ismertek, ezért alkalmazása nem biztonságos az OGYI szerint.

A H1N1-járványról szóló híreinket itt találja.