Előzetesben a salgótarjáni kaszaboló

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki hétfő este egy bozótvágó késsel megölte korábbi barátnőjét és annak új barátját. A letartóztatás idejére egy elmegyógyintézetbe szállították. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, de a vallomástételt megtagadta.
Vágólapra másolva!

A Salgótarjáni Városi Bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a bozótvágó késsel gyilkoló salgótarjáni férfit - közölte a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője, Barsi József csütörtökön. A bíróság a végrehajtás helyeként a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, ahová a férfit már el is szállították - tette hozzá.

Hétfő este egy salgótarjáni férfi valószínűleg féltékenységből bozótvágó késsel megölte korábbi barátnőjét és annak új barátját. A 27 éves gyilkost a rendőrök elfogták, most egy pszichiátrián őrzik. A 25 éves nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja nem sokkal később, a kórházban halt meg. A támadót a balassagyarmati kórház pszichiátriai osztályán kezelték, és 9 nappal a bűncselekmény elkövetése előtt engedték ki, akkor már egy hete nem szedte a gyógyszereit. A salgótarjáni kettős gyilkosság részleteiről itt olvashat bővebben.

A támadó ellen több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az előzetes letartóztatását az indokolta, hogy egyszer már elrejtőzött a rendőrség elől, emellett olyan súlyos bűncselekményről van szó, hogy fennáll a szökés vagy elrejtőzés veszélye.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön azt közölte: a gyanúsított szerdai kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, de a vallomástételt megtagadta. A gyanúsítás ellen nem élt panasszal. A nyomozók kedden még nem tudtak beszélni a támadóval, mert a pszichiátriára visszaszállított férfi sem a rendőrökkel, sem kezelőorvosaival nem állt szóba.