Felfüggesztett büntetést kapott az osztálytársát halálra verő diák

Felfüggesztett fogházbüntetés kapott az a szakközépiskolás diák, aki tavaly annyira megverte az egyik osztálytársát, hogy belehalt sérüléseibe. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Egy év, négy év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki a Fővárosi Bíróság csütörtökön arra a budapesti szakközépiskolai tanulóra, aki tavaly januárban olyannyira bántalmazta osztálytársát, hogy az életét vesztette.

A halált okozó testi sértés miatt kiszabott elsőfokú ítélet nem jogerős, a vád képviselője súlyosbításért fellebbezett, a védelem pedig három nap gondolkodási időt kért.

A szakközépiskolában egy osztályba járó két fiatal viszonya megromlott, mert az áldozat megjegyzéseket tett társa roma származására. A 17, illetve 18 éves fiú tavaly januárban annyira összeveszett, hogy már az iskolában, tanítási órákon bántalmazásig fajult a vita. Az osztályfőnökük ugyan próbálta rendezni a helyzetet és aznap külön engedte haza a tanulókat, de a vádlott megvárta osztálytársát, követte az utcán, majd amikor utolérte, megütötte és megrúgta.

A megvert fiú még haza tudott menni, de rokona már eszméletlen állapotban talált rá és nem sokkal később agyzúzódás okozta légzési és keringési rendellenesség következtében életét vesztette.

KAPCSOLÓDÓ CIKK