Egy iskolaigazgató az újinfluenza első somogyi áldozata

Vágólapra másolva!
Meghalt egy H1N1-fertőzött iskolaigazgató a marcali kórházban - írta a Somogyi Hírlap. Az 50 éves kéthelyi férfi az újinfluenza első somogyi áldozata.
Vágólapra másolva!

Meghalt a marcali kórházban az a kéthelyi iskolaigazgató, akit másfél hete kezeltek az új típusú influenza tüneteivel az intenzív osztályon - írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap. Az 50 éves kéthelyi pedagógus az új típusú influenza első somogyi és negyedik dél-dunántúli áldozata. A négy áldozat közül csak egy kapott oltást, de a védettség nála még nem alakulhatott ki.

A kéthelyi iskolaigazgató korábban influenzás tünetekkel fordult háziorvosához, egy ideig javult az állapota, majd lázzal, légzési nehézségekkel, veseelégtelenséggel került kórházba. A férfit altatták és géppel lélegeztették. A H1N1-fertőzést múlt hétfőn mutatták ki laboratóriumi vizsgálattal. Állapotát egy hete súlyosnak, de a körülményekhez képest stabilnak mondta az orvosa. A halál pontos okát a boncolás állapítja majd meg.

A Somogyi Hírlap szerint Kéthely önkormányzata saját halottjának tekinti az iskolaigazgatót és minden segítséget megad a gyászoló családnak.

Schäffer Károly regionális tiszti főorvos elmondta: az országban a beoltottságot tekintve a Dél-Dunántúl áll a legjobban. A csaknem egymilliós régióban a lakosság több mint 25 százaléka beoltatta magát, az oltási kedv azonban az elmúlt napokban megcsappant.