Órákat késnek a repülőgépek a hó miatt Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Több órás késéseket okoz a ferihegyi repülőtér forgalmában a nyugat-európai havazás, amely több légitársaság Budapestre tartó járatának is gondot okozott. Az előrejelzések szerint délután a budapesti reptérre is 5-10 cm hó hullik, ezért a reptér további lehetséges késésekre figyelmezteti az utasokat
Vágólapra másolva!

Két-három órás késéssel szállt le több nyugat-európai országból érkező repülőgép is Ferihegyen szombat délelőtt, miután az intenzív havazás miatt felborultak a légitársaságok menetrendjei. A budapesti járatok közül egyelőre csak egy szófiai, egy velencei és egy prágai járatot kellett törölni, de már az induló gépeknél is késésekkel számol a repülőtér - derül ki a Budapest Airport honlapján közölt adatsorokból.

A reptér közleménye szerint Nyugat-Európában a pénteki ítéletidő szombaton is jelentős késéseket okoz, Németország, Csehország, Olaszország repülőterein is késésekre lehet számítani a délutáni óráktól kezdve. Az erős havazást okozó ciklon várhatóan Ferihegy forgalmát is befolyásolja, mivel a Nyugat-Európából induló járatok eleve késve indulnak el Magyarország felé - közölte a repteret üzemeltető cég.

A repülésmeteorológiai jelentés szerint szombaton egyre intenzívebb havazás várható Budapest fölött is, Ferihegy térségében a szakemberek a délutáni óráktól kezdve 5-10 cm vastag hótakaró lerakódására számítanak. Az ügyeletes repülőtér-vezető ezért elrendelte a hóeltakarítást a Ferihegyi repülőtéren, az utasokat pedig arra kérik, hogy a reptérre való elindulás előtt ellenőrizzák járatuk várható indulási idejét a www.bud.hu honlapon.