Sín és áramszedő törése miatt késnek a vonatok

Vágólapra másolva!
A Budapest-Hegyeshalom vonalon a sín törése miatt, Budapest és Szeged között pedig egy mozdony áramszedőjének letörése miatt késnek a vonatok - közölte a MÁV. A hibákat javítják, kora délutánra háríthatják el őket.
Vágólapra másolva!

Síntörés miatt késnek a vonatok a Budapest--Győr-Hegyeshalom vonalon, miután Bicske és Szárliget között az egyik vágányon tíz óra előtt néhány perccel eltörött egy sínszakasz - közölte szombat délelőtt a MÁV sajtóügyeletese. A probléma miatt a személyszállító vonatoknál 15-20 perces késésekre kell számítani.

A vasút pályafelügyelete intézkedett a törött sín kicseréléséről, amelyet várhatóan délután 1 órára tudnak befejezni - közölte a MÁV az [origo]-val. Addig a másik vágányon - a biztonsági előírások betartásával - haladhatnak a vonatok. Peiper Károly, a MÁV kommunikációs szakértője az [origo]-nak azt mondta, hogy a hideg időjárás is okozhatta a törést, de az ilyen jellegű problémák oka általában sokkal összetettebb, ezért egy későbbi anyagviszgálat fogja azt tisztázni.

Késő délelőtt egy másik vonalon, Budapest és Szeged között is késések voltak, mert 11 előtt néhány perccel Szatymaz és Dorozsma között letört a Szegedre tartó Torontál IC áramszedője. Az InterCity a nyílt vonalon vesztegel, amíg el nem tudják vontatni. Fél 1-kor a szakemberek még nem tudták leszedni a törött áramszedőt, ezért a vonat várhatóan legalább 90 perc késéssel fog Szegedre érkezni.

Mivel az érintett szakaszon egyvágányú közlekedés van, ezért a szerelvény elvontatásáig a többi személyszállító vonat közlekedésében is 30-50 perces késések alakulhatnak ki - közölte a MÁV. Mivel a vonalon jelenleg kevés vonat közlekedik, a kimaradás várhatóan csupán egy InterCity szerelvényt érint majd, amelyik 30 percet késhet - mondta Peiper.