Meghalt egy H1N1-es nő Székesfehérváron

Meghalt egy 50 éves nő a székesfehérvári kórházban, a szervezetében kimutatták a H1N1-vírust. Bár a nő kapott védőoltást, a védettség még nem tudott kialakulni nála.

Meghalt egy 50 éves nő szombaton a Fejér Megyei Szent György Kórházban. Szervezetében kimutatták a H1N1 vírust, amely ellen kapott ugyan védőoltást, ám a védettség még nem alakult ki nála - közölte az intézmény orvosigazgató-helyettese, Szabó Gabriella.

A sokízületi gyulladásos betegségben szenvedő, Komárom-Esztergom megyei beteg két nappal a védőoltást követően belázasodott. December 2-án felvették az esztergomi kórházba, ahonnan két nappal később került kétoldali tüdőgyulladással a területileg illetékes infektológiai osztályra, Székesfehérvárra. Állapota rohamosan romlott, és néhány órán belül légzési elégtelenség miatt a kórház intenzív osztályára kellett helyezni. Folyamatos lélegeztetésre szorult, és a vírusellenes és antibakteriális kezelés ellenére állapota romlott. A nő szombaton elhunyt.

A Fejér Megyei Szent György Kórházban 4 olyan beteget ápolnak, akiknek a szervezetében kimutatták a H1N1 vírust. Közülük kettőt az infektológiai osztályon kezelnek, az állapotuk stabil, ketten az intenzíven fekszenek, tartós lélegeztetést nem igényelnek, az állapotuk kielégítő.

A H1N1-járványról szóló híreinket itt találja meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK