Száznál többen kerültek kórházba karácsonykor a H1N1 miatt

Vágólapra másolva!
Több mint százan kerültek Magyarországon kórházba karácsonykor újinfluenzás fertőzéssel, köztük egy várandós nő. Közülük 14 ember gépi lélegeztetésre szorult az ÁNTSZ információi szerint.
Vágólapra másolva!

December 24-én 25 embert vittek kórházba H1N1-vírus miatt, a december 25-én és 26-án pedig egyaránt 49 beteg került kórházba - mondta vasárnap Falus Ferenc országos tiszti főorvos. Az ünnep három napja alatt kórházba került betegek közül tehát összesen tizennégyen szorultak gépi lélegeztetésre. Az országos tiszti főorvosnak vasárnap nem voltak információi arról, hányan vannak közülük még mindig gépre kapcsolva.

A kórházba került betegek között egy várandós nő is volt, őt Budapesten, a Kútvölgyi kórházba vitték, de úgy tudni, nem volt szüksége gépi lélegeztetésre. Állapotáról egyelőre nincs hír, nincs információ arról sem, milyen idős a magzata.

Két ünnep között, tehát hétfőtől az ország 19 pontján kérhető az újinfluenza elleni védőoltás. Szekszárd kivételével a megyeszékhelyeken, valamint Budapesten, két helyen adják be a vakcinát az ÁNTSZ oltópontjain annak, aki kéri, reggel 8-tól 14 óráig. Az újévben, az országban összesen 40 oltópont lesz, forgalmasabb helyeken.

Az országos tiszti főorvos jövő hétre ígért friss adatokat arról, hány beteg fordult eddig orvoshoz influenza miatt, hányan kapták meg a H1N1 elleni védőoltást, illetve hány ember halála hozható összefüggésbe az új vírussal. Az igazolt halálesetek száma az utolsó adatok szerint 45, de ez a szám változhat, mert néhány esetben még tart a vizsgálat.