Meghalt egy H1N1-fertőzött idős, krónikus beteg Szegeden

Vágólapra másolva!
Elhunyt egy idős asszony Szegeden, akit krónikus betegsége miatt ápoltak kórházban, de kimutatták nála a H1N1-fertőzést is. Szegeden az újinfluenza-fertőzés miatt kezelt gyerekek száma egy hét alatt megduplázódott.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy krónikus betegségben szenvedő, a H1N1 vírus miatt is kezelt idős nő Szegeden - közölte a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja hétfőn. Az asszonynál kimutatták a H1N1-érintettséget.

A klinika közleménye szerint az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest megduplázódott az újinfluenza és annak szövődményei miatt kezelt gyerekek száma: akkor hét gyereket ápoltak emiatt a klinikákon, most már tizennégyet kezelnek. A női és férfi betegek száma is nőtt, de kisebb mértékben: míg a nőknél tízről tizenegyre, a férfiaknál hatról kilencre nőtt az ápoltak száma. A férfiak közül négyen, a nők és a gyerekek közül ketten szorulnak gépi lélegeztetésre.

Szegeden eddig összesen 301 beteget vettek fel influenzaszerű tünetek miatt a klinikai központ intézményeibe, közülük 155-en bizonyultak H1N1-pozitívnak. Két felvett betegnél a vizsgálat még tart - áll a közleményben.

http://origo.hu/images/life/h1n1/h1n1_origo.html