Szigorították a biztonsági intézkedéseket Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Több rendőr és alaposabb csomagátvizsgálás vár az utasokra Ferihegyen, miután a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szigorított a biztonsági intézkedéseken. Az óvatosság fokozását a múlt pénteki merényletkísérlettel magyarázták, melynek során egy nigériai férfi megpróbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó repülőgépet.
Vágólapra másolva!

Szigorították a Ferihegyi nemzetközi repülőtér biztonsági intézkedéseit - közölte hétfőn a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI). A szigorítást a Delta-Northwest amerikai légitársaság repülőgépe elleni pénteki terrortámadási kísérlettel indokolták. Az Amszterdamból Detroitba tartó járatot, 290 emberrel a fedélzetén, egy nigériai muzulmán férfi próbálta meg felrobbantani, sikertelenül.

Az RRI most azt közölte: saját hatáskörében több operatív intézkedést vezetett be a Ferihegyi repülőtéren, ezzel az a céljuk, hogy továbbra is megelőzzék az esetleges terrorcselekményeket. A közlemény szerint a biztonsági vizsgálatok szigorítását az utazóközönség is érzékelheti. Az RRI fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűri az utasokat, jelentősebb torlódás azonban nem várható - írták.