Kopasznyakú tyúkokat loptak el Budapesten

Vágólapra másolva!
Harminc kopasznyakú, tíz más fajtájú tyúkot és 11 zsák kukoricát lopott el egy férfi 15 éves fiával együtt Budapesten, egy XVII. kerületi hétvégi házból. A tyúkoknak a tolvajok elvágták a torkát. Az apát őrizetbe vették, fia szabadlábon védekezhet.
Vágólapra másolva!

Harminc kopasznyakú, öt angol harcos és öt orpington tyúkot loptak el egy XVII. kerületi hétvégi házból; az elkövetőket - apát és fiát - a polgárőrök segítségével fogták el - közölte kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A tájékoztatás szerint vasárnap éjszaka a XVII. kerületi polgárőrök figyeltek fel egy gyanús autóra a Cinkotai úton. Értesítették a rendőröket, a járőrök pedig igazoltatták a sofőrt. A jármű utánfutóján a rendőrök két, egyenként 65 kilogramm súlyú, kukoricát tartalmazó zsákot, valamint több csavarhúzót, feszítővasat és kesztyűt találtak. A gépkocsiban utazó férfi és 15 éves fia nem tudott magyarázatot adni a zsákok eredetére.

A járőrök és a polgárőrök a környéken, az egyik ház kerítése mellett további kilenc hasonló kukoricás zsákot találtak. Az elhanyagolt kertben a növényzetben friss csapásnyomot fedeztek fel, amit követtek, így a szomszéd telek kivágott drótkerítéséig jutottak. Itt észrevették, hogy a hétvégi ház tárolójában elhelyezett zsákok közül több hiányzik, a rácsot pedig felfeszítették.

A kocsi vezetője beismerte, hogy a ház drótkerítését kivágva jutott be a tárolóba, ahonnan 11 zsák kukoricát és 40 tyúkot eltulajdonított. A tyúkok nyakát elvágta, azokat zsákba rejtette, a zsákokat kettesével akarta elszállítani.

A bűncselekmény elkövetésében 15 éves fia segítette, aki a telek előtt álló gépkocsiban figyelte a környéket. A rendőrök mindkét elkövetőt előállították és az ügyben lopás gyanúja miatt indítottak eljárást. Az apát a rendőrök őrizetbe vették, a fia szabadlábon védekezhet.