Nem okozott fennakadást az éjjeli hó Budapesten

Vágólapra másolva!
Keddről szerdára virradó éjjel havazott Budapesten, de a havat csak a budai peremkerületekben kellett eltakarítania a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gépeinek.
Vágólapra másolva!

Egész éjjel dolgoztak a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársai az utakon, mivel kedden este 10 órakor havazni kezdett Budapesten. A havazás főleg a peremkerületeket és a magasabban fekvő budai területeket érintette. A hegyi részeken az FKF szerint körülbelül 4 centiméter hó hullott, a havazás hajnali két óra után szűnt meg.

Az FKF tájékoztatása szerint 65 munkagéppel dolgoztak a főváros fontosabb fő- és mellékútjain. A kora reggeli órákra végeztek a síkosság mentesítéssel, a közlekedés rendben elindulhatott. A külső városrészekben és Budán az autósok még találkozhatnak havas utakkal, ezért az FKF kéri a sofőröket, hogy óvatosan vezessenek. Nappal elkezdik a kisebb mellékutak tisztítását, de ha újra havazni kezd, a munkagépek visszatérnek a főutakra. Az FKF azt is kéri, hogy ahol szükséges, a háztulajdonosok, üzemeltetők takarítsák el a havat a járdákról.