Feloldotta az LMP a tagfelvételi zárlatot

Vágólapra másolva!
Az április 11-én bevezetett tagfelvételi moratórium feloldása volt a hétvégi LMP-pártkongresszus első nagyobb intézkedése. Az új tagok mostantól 90 napig csak segítő tagok lehetnek, ezután kapják csak meg a teljes jogú tagságot. Vasárnap várhatóan átalakul a párt egész vezetése: az országos politikai tanácsa és az országos választmánya is.
Vágólapra másolva!

A Lehet Más a Politika (LMP) kétnapos kongresszusának első napján, szombaton feloldották a tagfelvételi moratóriumot - közölte az LMP választmányi titkára. Meszerics Tamás azt mondta, hogy az április 11-én bevezetett zárlatot úgy oldották fel, hogy az új jelentkezők 90 napig úgynevezett segítő tagok lehetnek, és utána kaphatják meg a teljes jogú párttagságot. A segítő tagok részt vehetnek a tanácskozásokon, hozzá is szólhatnak az ott elhangzottakhoz, de nem szavazhatnak, és nem viselhetnek párttisztségeket.

A kongresszus második napján, vasárnap átalakulhat az LMP országos politikai tanácsa, valamint országos választmánya, és a párt alapszabályát úgy változtatják meg, hogy abba beillesztik a frakció működését is. Az országos politikai tanács létszáma megnőne, és a Lehet Más a Politikát érintő stratégiai kérdésekkel foglalkozna. A választmányi titkár azt mondta, hogy a legnagyobb létszámra tett javaslat 64 tagról szól.

Meszerics Tamás közölte: vita folyt arról is, hogy az országos választmányban kötelezően jelen legyenek-e a képviselőcsoport tagjai, és ha igen, milyen létszámban.