Eltűnt 14 millió forint a ceglédi Tescóból

Vágólapra másolva!
Az ünnepek alatt elloptak 14 millió forintot a ceglédi Tesco páncélszekrényéből. Az elkövetők valószínűleg jól ismerték az áruház belső szokásait: szinte nyom nélkül, a biztonsági berendezésektől és őröktől sem zavartatva jutottak be.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek 14 millió forintot vittek el a ceglédi Tesco áruház pénztárhelyiségében található páncélszekrényből - közölte Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója pénteken.

A lopás december 24-én este, zárás után történt. A nyomozás eddigi adatai szerint az ismeretlen elkövetők minden erőszakot mellőzve jutottak be a Tesco épületébe, erről a rendőrségnek helyszíni felvételei is vannak. A tolvajok feltehetően jól ismerték a járást az áruházban, ahol akkor is működnek a biztonsági berendezések, illetve dolgoznak a biztonsági őrök, ha zárva van az üzlet - mondta Papp Péter.

Az eladótér mögött található központi pénztárhelyiség páncélszekrényét kinyitva vittek el zsákmányukat a bűnözők, akik az eltulajdonított pénzzel ugyanolyan könnyedén távoztak, mint ahogyan érkeztek. Lopásról, nem pedig rablásról van szó: a kettő között az a különbség, hogy az első esetben sem erőszak, sem fenyegetés nem történik - magyarázta a bűnügyi igazgató.