Rátámadtak az intézkedő rendőrökre Gyöngyösön

Vágólapra másolva!
Rátámadtak a gyöngyösi rendőrökre, mikor azok egy riasztásra kiérkezve garázdákat próbáltak megfékezni péntek hajnalban. Az egyik támadónál fegyver is volt, végül hét embert előállítottak, közülük ketten megsérültek az intézkedés során.
Vágólapra másolva!

Garázdák támadtak az intézkedő rendőrökre Gyöngyösön péntek hajnalban - közölte a Heves megyei rendőrség pénteken. A hajnali órákban egy garázdaság miatt tett bejelentésre mentek ki a Gyöngyösi Városi Rendőrkapitányság járőrei a Koháry útra. A garázdák megfékezése érdekében egy emberrel szemben kényszerintézkedést kellett alkalmazniuk, azonban erre többen az ő kiszabadítására siettek, és az intézkedő rendőrökre támadtak. A helyzetet a rendőrség szerint súlyosbította, hogy az egyikük fel volt fegyverkezve.

A gyöngyösi rendőrök végül hét embert állítottak elő, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek az intézkedés során. Könnyebben megsérült három rendőr is. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Juhász István soron kívüli vizsgálatot rendelt, az Egri Nyomozó Ügyészség pedig annak jár utána, hogy hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja mellett történt-e más bűncselekmény is.