Kiégett egy zalakarosi szálloda teteje

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki keddre virradó éjjel a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállójában. A lángok az épület tetőszerkezetében lobbantak fel. Az épületben vendégek nem voltak, de a tetőtérben lévő szolgálati lakások lakóinak el kellett hagyniuk otthonukat. A tüzet kedd reggelre oltották el. Senki nem sérült meg, de a kár százmilliós nagyságrendű.
Vágólapra másolva!

Kedd reggel fél hatra sikerült eloltani a lángokat a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállójában. A tűz az épület tetejében keletkezett éjszaka. A tűzoltók hét kocsival érkeztek a helyszínre. A szállodarészben nem tartózkodtak vendégek, de a legfelső szinten lévő szolgálati lakások lakóinak el kellett hagyniuk az épületet. Az egyik szemtanú szerint nem sokkal éjfél előtt pattogó hangra, füstre ébredtek, majd megszólalt a tűzjelző is.

A helyszínre nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel. A tűz az apartmanszálló épületének teljes tetőzetére kiterjedt. A később már tíz gépjárművel, köztük három létrás kocsival dolgozó tűzoltók az épület mindkét oldaláról próbálták megközelíteni a több száz négyzetméterre kiterjedt lángokat, amelyek elérték a szolgálati lakásokat is.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a tűzoltóknak két irányból meg kellett bontaniuk a tetőt, így belülről, az álmennyezet felől is. A nagykanizsai tűzoltóság munkatársai az utómunkálatok miatt még a reggeli órákban is dolgoztak a hotelnél.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szerint négy városból összesen 40 tűzoltó igyekezett megfékezni a lángokat. A tűz 600 négyzetméteren pusztított, a kár a kiégett lakások miatt - az első becslések szerint - meghaladja a 100 millió forintot. Üsztöke Botond, a szálloda vezérigazgatója ugyanakkor több 100 millió forintra becsüli a kárt, mivel megsemmisült a tetőszerkezet, használhatatlanná váltak az ott lévő lakások, a tűzoltáshoz használt víz pedig elkezdte eláztatni az alatta lévő szállodai szinteket is.

Azt, hogy mitől gyulladt ki az épület teteje a nagykanizsai tűzoltók vizsgálják.

Az MTI helyszíni tudósítója szerint a szálloda főépületétől különálló épületnek csak a tetőterében, az ott kialakított szolgálati lakásokban tartózkodtak lakók, vendégek nem voltak ott. Az ötszintes ház tetejét fémborítás fedte, a tetőszerkezet alsó felében voltak a szolgálati lakások, a tűz feltehetően a felettük lévő tetőrészben keletkezhetett. A Zalakaroson legnagyobbnak számító, négycsillagos szállodának honlapja szerint 221 szobája van.