Kutyák martak halálra egy kislányt Poroszlón

Vágólapra másolva!
Kutyatámadásban meghalt egy 8 éves kislány a Heves megyei Poroszlón még decemberben, de a rendőrség csak kedden számolt be a történtekről. A rendőrség szerint a gyereket a saját családjának kutyái támadták meg, amikor a szülők nem voltak otthon.
Vágólapra másolva!

Egy poroszlói családi ház udvarán - a szülők távollétében - a család három kutyája rátámadt egy 8 esztendős kislányra, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe - mondta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek. "A főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást" - közölte Soltész, aki az eset további részleteiről nem nyilatkozott.

A Heves megyei heol.hu hírportál kedden arról számolt be, hogy rotweilerek okozták a gyerek halálát, és a honlap információi szerint a kislány testvére csak a szerencsének köszönheti megmenekülését. Suszták Béla, az egri állatkórház igazgatója a hírportálnak elmondta, hogy a kutyák tetemét nem az intézmény dolgozói boncolták, hanem budapesti igazságügyi szakértők. A boncolást követően a tetemeket további - elsősorban a veszettség megállapítására vonatkozó - vizsgálatra Budapestre szállították.