Vizsgálják a szekszárdi diákverést

Vágólapra másolva!
A rendőrség és az iskola is vizsgálatot indított egy szekszárdi diáklány bántalmazása miatt. A lányt társai rendszeresen bántották a szakközépiskolában.
Vágólapra másolva!

A rendőrség hivatalból vizsgálatot indított annak a szekszárdi diáklánynak az ügyében, akit társai bántalmaztak: beleverték a fejét a földbe, megpofozták, ütötték és rugdosták, és mindezt felvették mobiltelefonnal. A rendőrségen eddig senki sem tett feljelentést, a vizsgálat a nyilvánosságra került felvételek alapján indult. A Független Hírügynökség információi szerint a lányt rendszeresen bántották a szakközépiskolában.

Az iskola is vizsgálódik. A fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezete kötelezte az igazgatót, hogy bizottságot hozzon létre. A háromtagú testület feladata, hogy hallgassa meg a tanulókat, a tanárokat és egyéb érintetteket, majd készítsen jegyzőkönyvet a bántalmazás körülményeiről - közölte Kucsák Béla, a fenntartó oktatási referense. A vizsgálatot 8 napon belül le kell zárni, az iskolán belül.

Az iskolai erőszaknak több oka is van, de csak akkor történik meg, ha az áldozat és az erőszaktevő mellett közönsége is van az esetnek - mondta Révész György pszichológus. A pszichológus szerint ha a diákok nem néznék és nem vennék fel mobillal a verekedéseket, elképzelhető, hogy nem is lenne olyan jó "hecc" a másikat bántani.