Zalában nagy pelyhekben esik a hó, Ferihegyen több járat késik

Vágólapra másolva!
Csütörtökön főként a Dunántúlon esett a hó, de az ország más részein is hullhat pár centis hó. A havazás ellenére jól járhatóak az utak, Ferihegyen azonban több járat késésére kell számítani.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel újra elkezdett havazni a Dunántúlon. Zala megye déli részén intenzíven esik, Vas megyében egyelőre csak Sárvár környékén, Somogyban azonban már szinte mindenhol. A Balaton északi részén, Balatonfüred környékén is erős a havazás. Csütörtök délelőtt esett a hó a fővárosban is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint csütörtökön a Dunántúlon várható intenzív havazás, de az ország többi részén is hullhat néhány centiméter hó. Budapesten is pár centis hóra számítanak. Az OMSZ riasztást egyelőre a Dunántúl déli részére adott ki havazás és ónos szitálás miatt, később ezt a többi országrészre is kiterjeszthetik.

Zala megyében a távolsági buszok 10-15 perces késéssel közlekednek, de a reggeli csúcsforgalom után javult a helyzet - közölte a Független Hírügynökséggel a Zala Volán. Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében szintén jól járhatók az utak.

Ferihegyen csütörtökön még törtöltek londoni járatot, de már csak azért, mert az ottani repülőterek takarítása miatt módosítani kellett a menetrendeket - közölte az MTI-vel Szilágyi Károly, a repteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője. A WizzAir London Luton repülőtérre induló járata felszállt, ám a Malév-Brtish Airways Heathrow-ra, illetve a Malév Gatwick-re üzemelő reggeli járatát törölni kellett, illetve késik.

Péntektől az OMSZ szerint felmelegedés jön plusz 5-7 fokos maximum hőmérséklettel, szombaton pedig lesznek olyan települések, ahol a 10 fokot is eléri a hőmérséklet. Vasárnap ez visszacsökken 1-6 fokra, majd folytatódik a változékony időjárás és hétfőtől ismét havazásra kell számítani.

A várható időjárásról itt olvashat bővebben.