Kirúgta a BKV a szökésben lévő informatikai igazgatót

Vágólapra másolva!
December eleje óta nem jelent meg a munkahelyén a BKV informatikai igazgatója, ezért kedden rendkívüli felmondással elbocsátották. A férfit a renőrség is szeretné kihallgatni, de előbb azt üzente, Ausztriában síel, majd beteget jelentett. A nyomozók abban az ügyben szeretnék meghallgatni, amelyben letartóztatták a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóját is.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli felmondással, a keddi naptól megszüntette Fuzik Zsolt informatikai igazgató munkaviszonyát a BKV - közölte a közlekedési társaság. A cég közleménye szerint az igazgató december 4-én jelent meg utoljára munkahelyén, és a felszólítás ellenére sem igazolta távollének okát, a megkeresésekre sem reagált. A rendkívüli felmondás miatt a menesztett igazgató végkielégítésre nem jogosult.

Fuzik ellen még december elején adott ki körözést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI). A nyomozók a BKV és a Budapest Airport (BA) jogi igazgatói ellen folyó nyomozásban szerették volna kihallgatni az informatikai igazgatót is, de ő nem jelent meg sem a rendőrségen, sem a munkahelyén.

Az igazgató előbb szabadságon volt, állítólag Ausztriában síelt, majd beteget jelentett: azt mondta, valószínűleg a H1N1-oltástól lett rosszul. Tomasitz István, a BKV megbízott jogi igazgatója még decemberben azt mondta: a BKV megdöbbent az informatikai igazgató viselkedésén, de munkajogilag semmit sem tudnak tenni. Később a BKV közleményben tudatta: előkészítik az igazgató rendkívüli felmondását.

Az RRI decemberben közölte, hogy hónapok óta nyomozott R-V. Krisztina, a BA jogi igazgatója és Sz. György, a BKV jogi igazgatója után. A gyanú szerint a jogi igazgatók különböző ügyvédi irodákkal úgy kötöttek szerződéseket, hogy a kifizetett összeg egy részét visszajuttatták a jogi igazgatóknak, illetve az ügyvédi irodák túlszámláztak, vagyis el nem végzett munkát is kiszámláztak a repülőteret üzemeltető társaságnak. A két jogi igazgatót őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A vesztegetési ügy december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért Sz. György.