Többezer liter pancsolt szesz foglaltak le egy családi háznál

Vágólapra másolva!
800 liter tiszta szeszt és 2900 liter higított szeszt találtak a pénzügyőrök egy kaposvári családi ház pincéjében és garázsában. Az alkoholt lefoglalták, az elfogott férfi ellen büntetőeljárás és tízmilliós bírsággal fenyegető jövedéki eljárás is indult.
Vágólapra másolva!

12 millió forint értékben foglaltak le pancsolt szeszt a pénzügyőrök egy kaposvári családi háznál - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) csütörtökön. A házkutatás során a pincében és a garázsban 800 liter tiszta szeszt és 2900 liter fogyasztható töménységűre felhígított, aroma hozzákeverésére, azaz ízesítésre váró szeszt foglaltak le.

Az ital mellett több eszközt, berendezést is találtak. A desztilláló, a különféle italaromák, színezékek, keverőeszközök alapján az gyanítható, hogy a tetten ért helybéli férfi hosszabb ideje foglalkozik az italok "pancsolásával" - áll a közleményben. A pénzügyőrség lefoglalta az alkoholt, és jövedéki orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen. Ezért a bűncselekményért három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az elfogott férfi legálisan üzemeltet egy szeszfőzdét. A büntetőeljárás mellett jövedéki eljárás is indult ellene, melynek során akár tízmillió forintos bírságot is kiszabhat a vámhatóság. Az eljárásban tisztázni kell, hogy az illegális szeszből kik vásároltak, és abból kerülhetett-e a szeszfőzdébe. A vizsgálat eredményétől függ a legális pálinkafőzde további sorsa.