Megint fehér port kapott az OCÖ

Vágólapra másolva!
Csütörtökön már másodszor kapott fehér port tartalmazó borítékot az Országos Cigány Önkormányzat. A rendőrség vizsgálja az egyelőre ismeretlen anyagot.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön ismét fehér port tartalmazó borítékot kapott a napi postával az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ). Az OCÖ elnöki titkárságának vezetője, Cseszkó Tímea elmondta, hogy feladóként maga az OCÖ volt feltüntetve, a borítékra az OCÖ nevét és hivatali címét nyomtatták, de a hivatal ezt a megoldást soha nem használja postázásakor, ezért tűnt gyanúsnak a levél. A portás bontotta ki a számukra ismeretlen férfinak címzett levelet, amelyben egy fehér lapot találtak, abba pedig fehér por volt csomagolva. Ezután értesítették a rendőrséget, amely vizsgálja az egyelőre ismeretlen anyagot.

Az OCÖ a szerda reggeli postával is kapott egy olyan borítékot, amelyben fehér por volt. A borítékban két lapot találtak, az egyiken "El lehet innen menni!" szöveg olvasható, a másikban volt a por. Az ismeretlen anyagot a polgári védelem és az ÁNTSZ szakemberei elszállították, a rendőrség pedig közveszéllyel fenyegetés miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke szerda délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta: szerinte politikai terrorizmus kezdődött a cigányság ellen, és a fenyegetés a teljes magyarországi cigányságnak szól. Megjegyezte, hogy a hatósági visszajelzés alapján egészségre nem találták veszélyesnek az anyagot, de ettől függetlenül, "a terrorista szándékot" komolyan veszik.