Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Hagyó Miklós korábbi szóvivőjét

Vágólapra másolva!
Több tízmillió forintot vehetett fel munkavégzés nélkül a BKV-tól Hagyó Miklós korábbi szóvivője, H. Éva, akit a hűtlen kezelés gyanúja miatt ki is hallgatott pénteken a rendőrség. H. Éva nem tett vallomást, de ügyvédje szerint nincs takargatnivalója.
Vágólapra másolva!

Előállította a rendőrség H. Évát, Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes korábbi szóvivőjét - értesült pénteken az MTI. Az MTI információi szerint H. Évát - akit a BKV is sajtóreferensként alkalmazott tavaly augusztusig - otthonából vitték el a nyomozók pénteken reggel, és délelőtt 11 óra körül, kihallgatása után engedték el.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője délután közölte, hogy a rendőrség bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja H. Évát. A rendőrség gyanúja szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát - mondta a szóvivő.

Tafferner szerint a kifizetés engedélyezői követhették el a hűtlen kezelést, H. Éva pedig bűnsegédként járult hozzá ehhez. Az MTI H. Éva ügyvédjétől, Gábor Lászlótól úgy értesült, hogy ügyfele pénteken nem tett vallomást, de egy-két héten belül vallomást tesz, mert - mint a védő fogalmazott - nincs takargatnivalója. A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a nő panasszal élt a gyanúsítással szemben.

A BRFK közleményében az is szerepel, hogy a BKV-t érintő büntetőeljárás során napokon belül további embereket fognak gyanúsítottként kihallgatni.