Előzetesbe helyezné a BKV korábbi személyzeti vezetőjét az ügyészség

Vágólapra másolva!
A BKV korábbi humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását kezdeményezte pénteken az ügyészség. Sz-né Sz. Eleonórát szerdán vette őrizetbe a rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, több mint 86 millió forintos végkielégítése miatt.
Vágólapra másolva!

Kezdeményezi a Fővárosi Főügyészség Sz-né Sz. Eleonóra, a BKV korábbi humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását - közölte pénteken az MTI-vel Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője.

Az ügyészi indítvány szerint "feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a még teljes mértékben fel nem derített cselekmények vonatkozásában megnehezítené az igen szerteágazó bizonyítást".

Sz-nét szerdán vette őrizetbe a rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, több mint 86 millió forintos végkielégítése miatt. A rendőrség szerint a nyomozás során megállapították, hogy az igazgató közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, majd rövid időn belül visszafoglalkoztatta őt a közlekedési vállalat. A végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására a nőnek nem volt jogosultsága - közölte korábban a rendőrség.

Az egykori vezető kilencoldalas vallomást tett, amelyben válaszolt a nyomozók kérdéseire. A gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen panasszal élt.

Elsőként a Magyar Nemzet számolt be arról tavaly nyáron, hogy a humánpolitikai igazgató annak ellenére dolgozik tovább, hogy 2008 márciusában közel százmilliós végkielégítéssel távozott a közlekedési vállalattól. A nőt ezután július végén menesztette a BKV.