Megjátszott túszejtés miatt indult eljárás Fehérgyarmaton

Vágólapra másolva!
Két huszonéves fehérgyarmati férfi közösen felgyújtott egy tárolóhelyiséget. A kiérkező hatóságok láttán pánikba estek, bezárkóztak egy lakásba, és egyikük eljátszotta, hogy túszul ejtette a másikat.
Vágólapra másolva!

Közveszély-okozás és a hatóság félrevezetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fehérgyarmati rendőrség egy férfi ellen - olvasható a rendőrség honlapján megjelent pénteki közleményben. A fehérgyarmati rendőrök péntekre virradó éjszaka járőrözés közben arra lettek figyelmesek, hogy egy háromemeletes társasház tárolóhelyiségéből füst szivárog. Értesítették a tűzoltókat, akik megállapították, hogy a lángokat ugyan már eloltották, de minden jel szerint szándékos gyújtogatás történt - áll a közleményben. A rendőrök erre bekopogtattak a helyiség tulajdonosának földszinti lakásába, de nem válaszolt senki.

Néhány perc múlva kiderült, hogy a férfi mégis otthon volt, mert felhívta a szüleit azzal, hogy megöli magát, ha nem jönnek oda. Ajtót nyitni továbbra sem volt hajlandó. Ehelyett kést tartott a lakásban tartózkodó másik férfi nyakához, fenyegetőzött, hogy elvágja a torkát, felvitte a tetőre, majd onnan nemsokára mindketten visszamentek a lakásba. A rendőrségi közlemény szerint végül negyed órán belül megoldódott a helyzet, a késes férfi megadta magát. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság eljárásának jelenlegi adatai szerint szó sem volt valódi túszejtésről - közölte a rendőrség. A 28 éves férfi és 21 éves barátja éghető anyagokat összekeverve együtt gyújtották fel a tárolóhelyiséget, a lángokat sikerült eloltaniuk, de megijedtek, és bezárkóztak a lakásba. A hatóságok érkezésekor még inkább pánikba estek, és ezért játszották el közösen a túszdrámát a rendőrség szerint.