Lendvai nem akar "nyuszikampányt"

Vágólapra másolva!
Gyűlöletkampány folytatásával vádolja a Fideszt és a Jobbikot Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke, aki az MTI-nek azt mondta, hogy a szocialisták válaszolni akarnak minden őket érő vádra. Arról csak ködösen nyilatkozott, hogy milyen választási eredménnyel lenne elégedett.
Vágólapra másolva!

Az MSZP a "felelet és felelősség" mottójával vág neki a 2010-es országgyűlési választási kampánynak. Lendvai Ildikó az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy az első fordulóig pártokkal nem kötnek választási szövetséget. A szocialisták kampányvállalásai között szerepel a nyugdíjkorrekció folytatása, a közszolgáltatási magatartási kódex, a munka megbecsülését szolgáló adópolitika.

Az MSZP-nek a mindennapi élet gondjaiban segítő "szolgáltató pártként" választ kell adnia a legfeszítőbb társadalmi kérdésekre, a biztonság, a rend utáni vágyra, a munka becsületének helyreállítására és a szegénység problémáira - mondta. Lendvai szerint nem az üres ígérgetés, a politikai halandzsa hoz megoldást, hanem a lehetőségekhez szabott, "forintosítható", felelős válaszok.

A felelősség azt jelenti, hogy minden szocialista vállalásnak lesz fedezete; nem ígérgetős kampányra, hanem felelősségversenyre készülnek. "A szocialisták arra a GDP növekedéséből származó kétezermilliárd forintra terveznek, amelyről a miniszterelnök beszélt a decemberi kongresszuson, a következő négy évben ezt a többletet lehet majd beosztani" - közölte.

Lendvai Ildikó megerősítette: a párt vállalásait a szocialista miniszterelnök-jelölt programja tartalmazza majd, és készül az egyes szakterületek 2010-14 közötti kormányzati teendőinek összefoglalója, amely a kongresszuson elfogadott, a párt jövőképét vázoló programon alapul.

A pártelnök az MSZP tervei között említette a közszolgáltatások területére érvényes magatartáskódex, az ápolási díjról, és a családi gyermekfelügyelet munkaviszonnyá alakításáról szóló javaslat kidolgozása. A gazdasági lehetőségekhez mérten a munkára rakódó terheket tovább csökkentenék - mondta.

Lendvai azt állította, a Fidesz és a Jobbik gyűlöletkampányt folytat, amibe az MSZP nem akar részt venni. "Az MSZP azonban nem akar 'nyuszikampányt' sem, alaptalan vádakra és rágalmakra keményen felel, vitatkozik, de nem veszekszik" - mondta. Arra a kérdésre, milyen esélyt ad a Fidesz kétharmados győzelmének, azt válaszolta: ezt a választók segítségével meg akarják és meg is fogják akadályozni, mert ha így lenne, az nem az MSZP-nek, hanem az országnak ártana. Arra a felvetésre, milyen választási eredménnyel lenne elégedett, azt válaszolta: olyannal, ami azt mutatja, a magyar baloldal erős, az MSZP-t egyre többen érdemesnek tartják a bizalomra.