Meghalt egy H1N1 miatt kezelt orvos Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Meghalt egy orvos a nagykanizsai kórházban, akit H1N1-gyanú miatt kezeltek. Az 59 éves doktornőt 18 napig kezelték lélegeztetőgépre kapcsolva, de nem tudták megmenteni.
Vágólapra másolva!

Egy 59 éves doktornő hunyt el szombaton a nagykanizsai kórház intenzív osztályán, ahol a H1N1 vírus fertőzésének gyanújával kezelték - közölte vasárnap az osztály ügyeletes orvosa, Peszleg Norbert. Az asszonyt 18 napig ápolták lélegeztető gépre kapcsolva. A doktornő nem kapott védőoltást az újinfluenza vírusa ellen - tette hozzá.

A nagykanizsai kórházban alig három hét alatt összesen négy beteg halt bele az újinfluenza szövődményeibe, bár még nem minden esetben igazolódott a fertőzés gyanúja. Egyik elhunyt sem kapott védőoltást az orvos szerint.

December 18-án egy 48 éves férfi halt meg, az ő szervezetében kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét, december 28-án pedig egy 38 éves férfi, őt az influenza A típusa fertőzte meg.

Január 8-án egy 45 éves férfi, Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester volt a harmadik áldozat, nála az első vizsgálatok nem igazolták az új vírus jelenlétét, a szerológiai vizsgálat eredménye pedig még nem született meg. A negyedik beteg a szombaton elhunyt 49 éves orvos, akinél a gyorsteszt szintén negatív volt, a vérvizsgálati eredménye pedig még ugyancsak hiányzik.

A Zalai Hírlap online kiadása szombaton az elhunyt sakkozó édesanyját idézte, aki a lapnak azt állította, hogy fiát a nagykanizsai kórház sürgősségi osztályán nem látták el megfelelően. Még karácsony előtt, négy nap alatt kétszer szállították be mentővel, mégis mindkét alkalommal hazaküldték 40 fokos lázzal, a harmadik esetben pedig már vért köhögött, amikor a belgyógyászatra került - nyilatkozta az asszony.