Elkészült a védőtető a felrobbant ház melleti óvodára

Vágólapra másolva!
Már hétfőn megnyithat a pénteki gázrobbanásban megsérült Balaton utcai lakóház szomszédságában álló óvoda, miután vasárnapra elkészült az épület bejáratát védő előtető. Az óvoda épülete ugyan nem sérült meg, de bejárata omlásveszélyes helyen volt, ezért a pénteken zárva maradt. A tető elkészültével azonban újra lesz hová mennie az ide járó mintegy 100 óvodásnak.
Vágólapra másolva!

Megépült a biztonsági előtető ahhoz az óvodához, amely a péntek hajnali gázrobbanásban megsérült Balaton utcai ház szomszédságában áll - közölte vasárnap Puka Zsófia, a főváros V. kerületi önkormányzatának sajtóreferense. A védőtetőre azért van szükség, hogy az omlásveszélyes házról ne hullhassanak épületdarabok a szomszédos óvoda és bölcsőde előtti utcarészre.

A gyors munkának köszönhetően hétfőn újra biztosan kinyithat a Balaton utcában működő bölcsőde és óvoda, amelyeket pénteken a robbanás miatt ideiglenesen be kellett zárni. Akkor Rogán Antal kerületi polgármester az [origo]-nak azt mondta, hogy az óvodásokat nem tudják máshol elhelyezni, mert ez a kerület legnagyobb óvodája, és a mintegy 100 gyerekre nincs máshol kapacitás.

A péntek hajnali robbanást feltehetően egy gázkészülék okozta a Balaton utca 12. szám alatti ház legfelső szintjének egyik lakásában. Az ott lakó 80 év körüli férfi olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban életét vesztette, többen könnyebben megsérültek. Az életveszélyessé vált épület 5 emeletén az utca irányába kidőltek a falak, a ház 48 lakásából valamennyi lakót ki kellett költöztetni.

Bár a szomszédos épületek, így az óvoda épülete sem sérült meg a robbanásban, az utca veszélyessé vált, mivel a legfelső szint visszabontásáig épületelemek hullhatnak le a homlokzatról. Az óvoda bejárata olyan részen van, amelyet veszélyeztettek a lehulló elemek, így előtető nélkül a gyerekek is veszélyben lettek volna. (A robbanásról korábbi cikkünkben olvashat további részleteket.)