Mesterlövészek lőtték ki a játszótéren szivárgó acetilénpalackot Kispesten

Vágólapra másolva!
Egy pincetűzben megsérült acetilénpalack miatt kellett lezárni egy kispesti játszóteret és a körülötte álló panelházakat kedden kora délután. A pincéből kimentett, majd a játszótéren elhelyezett, robbanásveszélyes palackot mesterlövészek lőtték ki, az akció miatt az egyik panelház egy részét ki kellett üríteni.
Vágólapra másolva!

Egy szivárgó acetilénpalack miatt zártak le a tűzoltók egy tízemeletes panelházakkal körbevett játszóteret Budapest XIX. kerületében kedd kora délután. A helyszínre mesterlövészek érkeztek, hogy kilőjék a robbanásveszélyes palackot.

"A gázpalackot a tűzoltók felhozták a pincéből és a közeli játszótéren, egy konténerben helyezték el. A mesterlövészek ezt követően kilőtték a palackot, amely kigyulladt, de a tűzoltók egy vízsugárral eloltották" - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Molnár szerint a pincében előzőleg kisebb tűz keletkezett, és a palack is megsérült. Az Ady Endre utcai pince azért gyulladt ki, mert ott hegesztő munkások dolgoztak. A tűz miatt a palack nyaka meggyulladt, a rajta lévő szelep megsérült, és ezért kezdett szivárogni a gáz.

A játszótéren elhelyezett, felhevült palack miatt ki kell üríteni egy a játszótér mellett álló panelház egyik lépcsőházát - közölte Molnár, aki szerint a kiürítés délután két óra előtt megkezdődött. A palack hatástalanítását - kilövését - az épületrész kiürítése után történt meg.