Szélcsend súlyosbítja Budapest légszennyezettségét

2010.01.13. 9:25

Egyre rosszabb Budapest levegője az utóbbi napokban a gyenge légmozgás miatt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A levegő nitrogén-oxid koncentrációja hamarosan meg is haladhatja az egészségügyi határértéket - figyelmeztet a szolgálat, amely szerint azonban ez önmagában nem okoz problémát.

A levegő nitrogén-oxid koncentrációja várhatóan szerdán vagy csütörtökön átlépi az egészségügyi határértéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese az MTI-vel szerda reggel. Az ügyeletes szerint a gyenge légmozgás miatt válik egyre rosszabbá Budapest levegője.

A nitrogén-oxid magas koncentrációja önmagában még nem okoz problémát - közölte az OMSZ. A szálló por koncentrációja a Széna téren volt a legmagasabb, az adatok szerint hamarosan ez is átlépi a határértéket.

Az ügyeletes az MTI kérdésére elmondta: hiába hiányzik a fővárosi közlekedésből napi 1200-1300 busz, ha nincs légmozgás, a levegő minősége tovább romlik. Napközben erősen felhős, párás, ködös idő várható. A hőmérséklet plusz 2 és mínusz 2 fok között ingadozik. Délután enyhe havazás is lehet - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK