Bombariadó volt éjszaka több metróállomáson

Vágólapra másolva!
Bombariadó miatt kellett átvizsgálni csütörtök hajnalban a budapesti metró több állomását, miután egy ismeretlen robbantással fenyegette meg a BKV-t. A rendőrök nem találtak robbanószerkezetet, a bombariadó a metró reggeli közlekedését már nem akadályozta.
Vágólapra másolva!

Bombariadó volt több metrómegállóban is csütörtök hajnalban - közölte a Budapest Rendőr-főkapitányság. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot.

A fenyegetés az éjszakai órákban érkezett a BKV-hoz, a bejelentők közölték, hogy csütörtök reggel 6.30 és 8.30 között, a reggeli csúcsforgalomban bomba robbanhat a metrómegállók valamelyikén. A BRFK ellenőrizte a fenyegetésben szereplő Déli pályaudvar, Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Klinikák, Arany János utca és a Dózsa György út metróállomásokat és a hozzájuk közeli alagútszakaszokat is, de robbanásra, robbantásra alkalmas tárgyat, anyagot sehol nem talált.

A BKV fődiszpécsere szerint a bombariadó nem akadályozta a reggeli metróközlekedést, mivel a rendőrség még az éjszaka folyamán, üzemkezdés előtt átvizsgálta az érintett megállókat. A reggeli csúcsforgalom idején ezért egyetlen megállót sem kellett lezárni vagy kiüríteni - mondta a fődiszpécser az [origo]-nak.

A Budapesten harmadik napja tartó BKV-sztrájk alatt a metró az egyik legmegbízhatóbb tömegközlekedési eszköz: míg a buszsofőrök és a villamosvezetők többsége sztrájkol, a metrók menetrend szerint közlekednek. Ez azért van, mert a metró dolgozóit tömörítő szakszervezetek nem értenek egyet a sztrájkkal, és már alá is írták a BKV által ajánlott, új kollektív szerződést.

A metrósok véleményéről a Kőér utcai metrótelephelyen készített csütörtök reggeli riportunkban részletesen is olvashat, a csütörtök reggeli BKV-sztrájkról pedig itt talál részleteket.