Operaénekest indít Lendvai helyett az MSZP Budafokon

Vágólapra másolva!
Biztossá vált, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke nem indul egyéni képviselőjelöltként Budafokon. Ezt ő maga jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Helyette Szincsák József, a kerületben ismert építész és operaénekes száll szembe a többi párt jelöltjével.
Vágólapra másolva!

Szincsák József építész-operaénekest indítja egyéniben Lendvai Ildikó helyett a tavaszi országgyűlési választásokon az MSZP. Ezt maga Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke jelentette be szerdán este az ATV Egyenes beszéd című műsorában, közvetlenül a budafoki választókörzet küldöttgyűléséről érkezve.

Lendvai visszalépése mögött elsősorban az áll, hogy miután Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt sem indul egyéniben, a pártelnököt sem küldik körzeti csatába. A párt fővárosi listáját továbbra is Lendvai Ildikó vezeti, így a Nol.hu szerint bizonyosan parlamenti mandátumot szerez.

Lendvai hosszú ideje mindig a budapesti 32. számú, budafoki választókörzetben indult, legtöbbször sikerrel. 1994-ben nyerte el először a budafoki mandátumot, 1998-ban viszont veszített Németh Zsolttal, a Fidesz külügyi kabinetének vezetőjével szemben, ezért ebben az évben csak listás helyről jutott Lendvai a parlamentbne. 2002-ben Lendvai legyőzte Németh Zsoltot, majd négy évvel később új kihívóját, Németh Zoltán budafoki tanárt, helyi alpolgármestert is.

A MSZP még október végén azt közölte az [origo]-val, hogy Lendvai megméretteti magát egyéniben. Az MSZP ekkor küldte el az [origo]-nak azoknak az egyéni jelölteknek a listáját, akik a párt a fővárosban akar indítani. Erről bővebben itt olvashat.

A Nol.hu szerint változás lesz a II. kerületben is, ahol a korábbi döntés értelmében Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes indult volna. Helyette Donáth László református lelkészt indítanák, ezt azonban előbb a helyi küldöttgyűlésnek is jóvá kell hagynia. A II. kerületben a jövő héten hagyhatja jóvá a küldöttgyűlés a Horváth-Donáth cserét. A lap szerint az MSZP fővárosi, egyéni jelöltjeit január 21-én, egy nyilvános értekezlet keretében mutatják be hivatalosan.