Megfogták a nappal ékszert rabló párost

Vágólapra másolva!
Egy tálca ékszerrel rohant ki egy rablópáros egy győri ékszerboltból, azonban az épp arra sétáló szolgálaton kívüli rendőr elkapta őket. A dulakodás közben nyoma veszett az egyik értékes láncnak.
Vágólapra másolva!

Egy épp arra járó, szolgálaton kívüli rendőr és az ékszerbolti eladó fogott el egy férfit, aki tizenegy aranyláncot lopott tálcástól egy belvárosi üzletből pénteken Győrött. A tálcáról egy 130 ezer forint értékű lánc a dulakodás közben eltűnt, a megmaradtak értéke 1,2 millió forint - közölte a rendőrség.

A 26 éves tettes férfi társával együtt fényes nappal tért be a kiszemelt ékszerüzletbe. Nézelődtek, alkudoztak, majd közölték az alkalmazottal, hogy másutt is körülnéznek, és ha nem találnak megfelelőbb láncot, később visszamennek a kiválasztott ékszerért - mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Miután visszatértek, az eladó eléjük rakta a bársonnyal bevont bemutató tálcát a tizenegy lánccal. Ezt az egyik elkövető felkapta, majd mindketten kirohantak az üzletből. Éppen arra járt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki szolgálatba helyezte magát és az eladóval együtt feltartóztatta az ékszertolvajt, akinek a kezében volt a tálca. Őt lopás megalapozott gyanúja miatt előállították. Bűntársa elmenekült, őt keresik - mondta Kocsis Tünde alezredes.