Széles Gábor beperli az MDF-et

Vágólapra másolva!
"Luxusprofitot zsebel be" Széles Gábor cége, a BKV budapesti alvállalkozójának számító VT-Transman a sztrájk miatt - közölte az MDF. Széles a párt közleménye után úgy döntött, hogy a kijelentés miatt beperli az MDF-et.
Vágólapra másolva!

Széles Gábor beperli az MDF-et a vele kapcsolatos hazugságok miatt - közölte a nagyvállalkozó pénteken. Az MDF országgyűlési képviselője, Karsai Péter az állítása szerint "Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman" a sztrájk alatt "bezsebelt luxusprofitjáról" írt pénteki közleményében. Széles érdekeltségére Karsai akkor tért ki, amikor a BKV-sztrájk miatt felszólította a Fideszt, hogy "hagyjon fel a kétszínű, 'őszödi' politikájával".

A kétszínűség Karsai szerint abban nyilvánul meg, hogy miközben a Fidesz megnyilvánulásaival lázítja az állami és önkormányzati vállalatok dolgozóit, addig "a párthoz közel álló milliárdos vállalkozó luxusprofitot zsebel be az általa privatizált buszvonalakon, ahol természetesen nincs sztrájk".

Karsai Péter közleményében állítását konkretizálva azt is megjegyezte: "a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman" huszonhárom buszjáratot üzemeltet, amelyet a BKV-tól "privatizált el" a Fidesz gazdasági miniszteri posztjára pályázó milliárdos. A tulajdonában álló, a Fidesz politikáját támogató médiabirodalomban eközben napi szinten kampányolnak a közszolgáltatások privatizációja ellen - tette hozzá.

Az MDF-es politikus közleményében úgy fogalmazott, hogy az MDF támogatja Kocsis István BKV-vezérigazgatót, hogy ne engedjen olyan követeléseknek, amelyek súlyos terheket rónak az adófizetőkre, és veszélyeztetik a közlekedési vállalat hosszú távú működését, fenntartható gazdálkodását. Nem szabad megengedni, hogy a BKV visszatérjen a pazarló, felelőtlen gazdálkodáshoz, és megszakadjon a vállalat átalakítási folyamata - írja Karsai.