Lányok iskolai verekedését vizsgálja a rendőrség

Vágólapra másolva!
Garázdaság vétsége miatt nyomozást indít a rendőrség annak a videónak az ügyében, amelyen két tizenéves lány iskolai verekedése látható. A tokaji iskola belső ügyként akarta kezelni a történteket, de a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított.
Vágólapra másolva!

A tokaji iskolában január 12-én történt verekedés ügyében hivatalból indít nyomozást a rendőrség - közölte a Független Hírügynökséggel Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

A felvételen az látszik, hogy a két 14 év körüli lány egymásnak esik, és hosszú percekig dulakodnak, a földre esve is folytatják. A szóvivő szerint a verekedés módját látva a rendőrség álláspontja az, hogy a lányok viselkedése "kiemelten közösségellenes", ezért bűncselekmény, garázdaság vétsége miatt indítanak nyomozást.

A szóvivő közölte, az esetről korábban már értesültek, az iskola igazgatója a verekedés után felkereste a rendőrséget, és bűnmegelőzési előadást kért. A szóvivő szerint akkor az iskola úgy határozott, belső ügyként kezelik a konfliktust, és fegyelmi eljárást indítanak.