Szabadok a nyíregyházi kábítós erőszak gyanúsítottai

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen szabadlábra helyezte a bíróság azt a nőt és férfit, akiket egy nyíregyházi lány elkábításával és megerőszakolásával gyanúsítanak. A bíróság szerint nem elég megalapozott a gyanú.
Vágólapra másolva!

Nem jogerős végzéssel szabadlábra helyezte a 19 éves nyíregyházi lány elkábításával és megerőszakolásával vádolt gyanúsítottakat a Nyíregyházi Városi Bíróság - közölte a Szabolcs megyei bíróság.

A lánnyal a gyanúsított 20 éves nő és 29 éves férfi még kedden ismerkedett meg Nyíregyháza egyik szórakozóhelyén. Ezután a gyanú szerint a lakásukra csalták, elkábították, majd a férfi megerőszakolta a védekezésre képtelen lányt.

A bíróság azért nem helyezte előzetes letartóztatásba a gyanúsítottakat, mert a bíró szerint "a bűncselekmény megalapozott gyanúja a nyomozás jelenlegi stádiumában nem állapítható meg". A bíróság szerint a lány ugyan ittas volt, de kábítószert nem tudtak kimutatni a szervezetében, ami az alkoholon kívül befolyásolta volna a tudatát.

A bíró szerint azt sem lehetett megállapítani, hogy a sértett kivel közösült, a megalapozott gyanút kizárólag a lány vallomása támasztja alá.

Az ügyész fellebbezett a szabadlábra helyezés ellen, ezért az nem jogerős.