Fiatalokat gyanúsítanak az oroszlányi gyilkossággal

Vágólapra másolva!
Két fiatal verte agyon szombat éjjel az idős oroszlányi férfit, velük volt két lány is, akik közül az egyik még csak 13 éves. A rendőrség szerint pénzéért támadták meg a férfit, de végül csak tojást, csirkét és más tárgyakat tudtak magukkal vinni.
Vágólapra másolva!

Tizenhét órán belül elfogta a rendőrség azt a két fiatalt, akik azzal gyanúsíthatók, hogy agyonvertek egy 77 éves férfit a saját kertjében szombat éjjel Oroszlány külterületén - közölte kedden Komárom-Esztergom megye rendőr-főkapitánya, Gorgosilits Fábián Tatabányán. A rendőrség szerint a fiatalok pénzt akartak szerezni az áldozattól, de azt nem találtak, így végül több tálca tojást, néhány fagyasztott csirkét és egy gázpalackot vittek el.

Az emberöléssel a 19 éves K. J.-t és a 18 éves K. H-t gyanúsítják, de a bűncselekménynél jelen volt két lány is, egyikük 18, a másik 13 éves. A rendőrség a gyermekkorú kivételével valamennyiüket őrizetbe vette, és ők elismerték, hogy különböző mértékben részt vettek a bűntettben.

Az idős férfi egyedül élt a Nyíres-dűlőben lévő hétvégi házában, rendezett körülmények között. Köztudott volt róla, hogy van pénze, mert anyagilag segített nála szerényebb körülmények között élőkön. Tojást is árult, de a telekre nem engedett be senkit.

A gyanúsítottak szombat éjjel a férfit kihívták a házból, leütötték és az udvarra vonszolták, majd addig ütötték, amíg mozgott. A rendőrség nyomozókutyával indította el a keresést, és az esztergomi kapitányság Droll nevű kutyája 800 méter után megállt a feltételezett elkövetők háza előtt. A házban vérrel szennyezett cipőket és ruhákat találtak.