Nyomoznak a Jackson-emlékkoncert miatt

Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a rendőrség a hétvégi Michael Jackson-emlékkoncert miatt. A koncert több nézője tett feljelentést, mert becsapva érzik magukat, hogy nem a meghirdetett táncosok léptek fel, és a koncert színvonala kritikán aluli volt.
Vágólapra másolva!

Csalás gyanújával indított nyomozást a zuglói rendőrkapitányság a Michael Jackson Live Tribute koncert ügyében, egyelőre az ügy körülményeit tisztázzák - közölte a BRFK. A rendőrségen többen feljelentést tettek a január 16-án és 17-én megtartott koncert miatt.

A feljelentők becsapva érzik magukat, mert az előadásra nem a meghirdetett szereplőkkel került sor, így a jegy ára és a műsor színvonala véleményük szerint nem volt arányban egymással - olvasható a rendőrség közleményében.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) kedden azt közölte, a koncertet szervező Jukebox Kft. arról tájékoztatta őket, hogy kártalanítanak mindenkit, aki elégedetlen volt a koncerttel, és bejelenti náluk az igényét. Az OFE-nél is számos panaszos jelentkezett be az emlékkoncert miatt.

Tömegével követelik vissza a jegy árát

"Az egyik panaszos szerint az ígéretekkel ellentétben nem a világhírű énekessel korábban együttműködő zenészek léptek fel, a jelmezek, a díszletek, a fényhatások, az imitátor előadása, így összességében a teljes produkció kritikán aluli színvonalú volt. A felháborodott rajongókhoz a rendőrséget is ki kellett hívni. A pórul járt panaszosok most tömegével követelik vissza a jegyek árát" - közölte az OFE. A szervezet szerint a "hibás teljesítés" miatt a fogyasztóknak visszajár a jegyek ára, és a szervezőnek más kárukat, például utazási költségeiket is meg kell téríteniük.

A Juke Box Kft. korábban azt tudatta, hogy "a sikeres előadásokat több ezer elégedett néző és felvételek sokasága bizonyítja". A cég közölte: szervezőként a nemzetközi franchise feltételei szerint jártak el mind a kommunikációs kampánnyal, mind a lebonyolítással kapcsolatban, azaz azokat az információkat és kommunikációs anyagokat használták fel, amelyeket a show nemzetközi jogtulajdonosától kaptak.

"Ebben szerepelt az is, hogy Michael Jackson eredeti táncosai és zenészei szerepelnek a show-műsorban. A Jacko-show-t végleges formájában az illetékes jogtulajdonos jóváhagyta, koreográfiáját pedig az a Mick Thomson készítette, aki Michael Jacksonnal dolgozott kilenc éven keresztül" - közölte előzőleg a szervező cég. Mint akkor írták, a részleges változások a társulat magyarországi tartózkodása alatt váltak nyilvánvalóvá.

Állítólag a szervezőket is megtévesztették

Hegedűs László ügyvéd, a Juke Box Kft. jogi képviselője kedden az MTI-nek azt mondta: valóban nem a meghirdetett műsor ment le, de a Juke Boxot is megtévesztették. Az ügyvéd szerint azonban az iroda "nem bújik el a felelősség elől", ezért a következő nyolc napban összegyűjtik a nézők kárigényeit, majd "mivel a céget teljes mértékben becsapta a németországi koncertszervező", azzal szemben megteszik a jogi lépéseket.

A Juke Box Kft. keddi közleménye szerint az összes panaszlevélre folyamatosan válaszolnak felkínálva a kárpótlás lehetőségét, az eredeti jegy bemutatása mellett pénzvisszafizetés vagy más produkcióra történő jegy-átváltás formájában. Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a beérkezett panaszleveleket nyolc napon belül áll módjukban fogadni, valamint feldolgozni, és minden levélíróval egyénileg állapodnak meg a kárpótlás módjáról.

Hegedűs László szerint a Juke Box Kft-t egyelőre nem kereste meg a rendőrség. Az ügyvéd hangsúlyozta: határozottan tagadják, hogy bármilyen bűncselekményről lett volna szó. "A csalás törvényi tényállásának egyetlen eleme sem valósult meg" - fogalmazott.