Közzétette éves beszámolóját honlapján a Jobbik, amely szerint a párt 2004 és 2008 között évente 655 ezer és 3,2 millió forint közötti összegből gazdálkodott. Az nem derül ki, hogy kik az adományozók, a párt számára áttörést jelentő, tavalyi gazdálkodásról pedig még nincsenek adatok.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom beszámolója szerint 2004-ben 2 millió 636 ezer forint, 2005-ben ezer forint híján 2 millió forint, 2006-ban 3 millió 217 ezer forint, 2007-ben mindössze 655 ezer forint, egy évvel később pedig 2 millió 94 ezer forint bevételt könyvelhettek el.

A párt bevétele 90 százalékát, mintegy 9 millió forintot magánszemélyek adományából kapta, költségvetése nagy részét működési kiadásokra fordította, politikai tevékenységére pedig egymillió forintot fordított az említett öt évben. A beszámolókból ugyanakkor nem derül ki, hogy kik a támogatók, a dokumentumok szerint ugyanis egyik adomány sem érte el azt az értékhatárt, amely felett közölni kell az adományozó nevét.

A HVG internetes oldala a napokban közölte, hogy információik szerint a Legfőbb Ügyészség vizsgálatot indított, amiért a Jobbik 2003 óta nem készítette el kötelező pénzügyi beszámolóit.

A cikk szerint az ügyészség figyelmét egy Pest megyei magánszemély hívta fel a törvénysértésre. A HVG birtokában lévő ügyészségi beadvány az Állami Számvevőszék tavaly őszi jelentésén alapul, amely arra szólította fel Vona Gábor elnököt, hogy intézkedjen a könyvvezetési hibák kijavítására a "teljesség és a valódiság elvének érvényesülése érdekében", illetve készíttesse el és tegye közzé a beszámolókat a párttörvény előírásának megfelelően.

Meg nem nevezett reklámpiaci szakértőkre hivatkozva, a HVG százmilliós nagyságrendűre taksálta a párt 2009-es EP-választási kampányát. A tavalyi évről szóló beszámolót ugyanakkor csak tavasszal kell majd leadnia a pártnak.