Vége a sztrájknak Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Véget ért a több mint egy hete tartó, a légi közlekedésben kisebb fennakadásokat okozó sztrájk a Malév földi kiszolgáló cégénél. Csütörtök este állapodott meg a cég a szakszervezettel, amely olyan kollektív szerződést akart, amellyel biztosítható, hogy nem csökken a munkavállalók jövedelme.
Vágólapra másolva!

Megállapodott a Malév Ground Handling Zrt. és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a vitás kérdésekben, így csütörtök este 8 órától a LESZ felfüggesztette a sztrájkot - közölte Csorba Attila, a LESZ elnöke az MTI-vel.

Hegedűs Ádám, a Malév GH szóvivője elmondta: a cég és a LESZ megállapodott a lényeges kérdésekben, és pénteken várhatóan aláírnak egy két évre szóló, 2011. december 31-ig érvényes kollektív szerződést. Közölte: a tárgyaló feleknek sikerült megállapodásra jutniuk arról, hogy a régi kollektív szerződés felmondásával megtakarított összeg egy részét hogyan osztják el a dolgozók között.

A Malév földi kiszolgáló cégének reprezentatív szakszervezete, a LESZ múlt hét hétfőn este 8 órakor kezdett sztrájkot a cégnél, miután nem tudott megegyezni a munkáltatóval a kollektív szerződésről. A munkabeszüntetés kisebb késéseket okozott a légi közlekedésben. A LESZ olyan kollektív szerződést szeretne, amellyel biztosítható, hogy nem csökken a munkavállalók jövedelme. A munkáltató azzal érvelt, hogy erre a társaság jelenlegi helyzetében nincs lehetőség.