Megcsúszott hókotrót mentenek Budapesten

Vágólapra másolva!
Szerda este ónos eső esett Budapesten, és csütörtök reggelig négy centiméter hó hullott. A közterület-fenntartók szerint csütörtök kora reggel nem volt járhatatlan út Budapesten, mert egész éjjel takarították a fővárosi utakat. A fővárosban délelőtt árokba csúszott egy hókotró. Egyelőre se a BKV-nál, se a MÁV-nál nincs komolyabb fennakadás.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön kora reggelig egyelőre nem okozott komoly gondot a szerda este kezdődött hóesés a fővárosban - mondta Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője. Horváth közölte, hogy a budapesti utakat éjjel 80 munkagéppel takarították. A munkát a fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez vezető utakon kezdték, és a mellékutakkal folytatták.

Szerda este óta mintegy 4 centiméter hó esett a fővárosban, az esti órákban ónos eső is hullott. A havazás miatt a BKV fődiszpécsere a kora reggeli órákban néhány busz útvonalán jelzett kisebb problémákat a közterület-fenntartónak, amelyeket Horváth szerint munkatársaik megoldottak.

Árokba csúszott egy 13 tonnás hókotró Budán, a XII. kerületben csütörtökön reggel. Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője azt mondta: a Költő utca közelében a szerda esti ónos eső miatt lefagyott úton a munkagép megcsúszott, nem tud magától visszamenni az útra. Senki nem sérült meg, a gép mentését fél 10 körül kezdték el.

Mivel napközben további havazás várható, a közterület-fenntartók arra kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, különösen a mellékutakon, ahol még a hó alatt jég is lehet. A helyettes szóvivő felhívta az ingatlantulajdonosok és -üzemeltetők figyelmét arra, hogy meg kell tisztítaniuk a járdákat. Azt kérte tőlük, hogy a havat ne a megtisztított útburkolatra tolják le.

Menetrend szerint indultak csütörtökön reggel a vonatok, a havazás egyelőre nem okozott komolyabb gondot a vasúti közlekedésben, csak kisebb késések vannak. Peiper Károly, a MÁVINFORM ügyeletese azt mondta, hogy a budapesti elővárosi vonatoknál a Budapest-Vác vonalon fordulhatnak elő kisebb, maximum 5-6 perces késések.

A fővárosi közlekedésben sem volt fennakadás csütörtökön reggel. Erős János, a BKV fődiszpécsere közölte, hogy mindegyik busz és villamosjárat elindult. Egyelőre a magasabban fekvő utakon sincs fennakadás, viszont a havazás miatt megnőhet a menetidő.