Félreértett szeretetről beszél a pedofíliával vádolt rajztanár

Vágólapra másolva!
Tagadja a gyerekek molesztálását a pedofíliával vádolt mohácsi rajztanár, aki szerint a gyerekek egyszerűen csak félreértették a tőle áradó szeretetet. A héten házi őrizetbe helyezett férfi először nyilatkozott ügyéről, amelynek bírósági tárgyalása kedden kezdődött.
Vágólapra másolva!

Pénteken töltötte első napját újra otthon a gyermekek molesztálásával vádolt mohácsi rajztanár. A 45 éves férfit tavaly februárban vették őrizetbe, csaknem egy évig volt előzetes letartóztatásban, és csütörtökön került házi őrizetbe.

A tanár a Független Hírügynökség azt mondta, hogy nem molesztálta a gyerekeket, szerette őket, törődött velük. Szerinte félreértették a gyerekek felé áradó, ahogy fogalmazott, túlzott szeretetét.

Tavaly februárban három alsós diáklány azt mesélte a rendőröknek, hogy a tanár a délutáni szakkörön molesztálta őket. A gyermekpszichológus megállapította: a gyerekek élmény- és életszerűen mesélték el a molesztálást, tehát az nagy valószínűséggel megtörtént.

A rendőrség tavaly októberben lezárta a nyomozást. A férfit tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal, egy rendbeli megrontással, valamint szerzői jogok megsértésével vádolja az ügyészség. A férfi bírósági tárgyalása a héten kezdődött. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár több mint 10 év börtönt is kaphat.

Sokakat megdöbbentett a gyanúsítás, a diákok szülei még néma tüntetést is szerveztek a rajztanár mellett: csaknem százan gyűltek össze tavaly februárban Mohácson, a templom előtti téren.